Novosti

30.12.2014
SKUPŠTINA UDRUŽENJA BIBLIOTEKARA CRNE GORE

Udruženje bibliotekara Crne Gore je 11. novebra 2014. godine u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju održalo Godišnju Skupštinu i dodijelilo nagradu „Dr Niko Simov Martinović“za period 2011/2013. godina.

Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo Udruženja. Za predsjednicu Udruženja, imenovana je Saša Lovre Božović, direktorica Narodne biblioteke i čitaonice „Njegoš“ na Cetinju, dok je za sekretara izabrana bibliotekarka savjetnica i pomoćnica direktora Nacionalne biblioteke, Dragica Lompar. Imenovan je i novi Upravni odbor u sastavu: Saša Božović Lovre, Dragica Lompar, Nevenku Mitrović, Nataša Borović, Stanojka Ljiljanić, Ardita Rama, Radmila  Rašović, Ivan Ivanović i Alija Redžematović.

Funkciju predsjednika Udruženja do sada je obavljao Ivan Ivanović iz Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ iz Podgorice, čiji je Izvještaj o radu, kao i Finansijski izvještaj, za prethodni dvogodišnji period jednoglasno usvojen.

Nagradu „Dr Niko Simov Martinović“za period 2011/2013. godina dobili su Ljiljana Milunović, knjižničar NBCG, i Zdravko Vukčević, bivši načelnik Biblioteke prirodno-matematičkih i tehničkih nauka Univerziteta Crne Gore. Jednoglasnu odluku o laureatima je donio žiri u sastavu Marjan Miljić, predsjednik, i članovi Dragica Lompar, Branka Marović, Ivan Ivanović i Milorad Milović. Prijedlog Komisije verifikovao je Upravni odbor UBCG, a prema Pravilniku nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa.